Ev alacaklar dikkat! Konut kredi faizleri düşecek mi?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 14'e düşürmesinin arından konut kredi faizlerinde de düşüş beklentisi ortaya çıktı. Yatırım yapacak olanlar daha düşük faizi beklemeye başladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ev alacaklar dikkat! Konut kredi faizleri düşecek mi?

Ekonomi ve Finans Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Beyhan Hilal Yaslıdağ, konut kredisi faizlerinin 0.79'a çekilmesinin bankaların fonlama maliyetlerine olumsuz yansıyacağını söyleyerek, "Faizin en fazla 0.90 veya 0.95'e çekileceğini düşünüyorum. Yapılandırmadan yararlanmak isteyenler ise, faiz oranlarını ve kredinin vadesini karşılaştırsın. Ayrıca, dosya masrafı almamak gerekir. BDDK'nın bu yönde bir adım atmasını bekliyoruz" dedi.

Merkez Bankası (MB) politika faizini 2.5 puan indirerek yüzde 16.50'den yüzde 14’e çekti. Yapılan faiz indiriminin ardından ise konut kredisi düşer mi? sorusu gündeme geldi. Temmuz ayında yapılan faiz indiriminin ardından kamu bankaları konut kredisi faizini 0.99’a indirmişti. İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Beyhan Hilal Yaslıdağ, faiz indirimi kararını değerlendirerek, konut kredi faizlerinde yapılandırma beklentilerine yönelik açıklama yaptı.

MEVDUAT FAİZLERİ DÜŞTÜ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER