Afganistan Cumhurbaşkanı, Rusya Dışişleri Bakanıyla görüştü

Afganistan'daki askeri siyasi durum ile uzlaşı sürecinin ele alındığı görüşmede Rus tarafı, Afganistan'da yıllarca süren silahlı çatışmanın sonlandırılması ve ülkenin istikrara kavuşturulması amacıyla Afganlar arasında müzakerelerin en kısa sürede başlatılması gerektiğini belirtti.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Afganistan Cumhurbaşkanı, Rusya Dışişleri Bakanıyla  görüştü

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afganistan'daki durumu görüştü.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Lavrov ve Gani, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Orta ve Güney Asya: Bölgesel Bağlantısallık, Sınamalar ve Fırsatlar" konulu yüksek düzeyli uluslararası konferans kapsamında bir araya geldi.

Afganistan'daki askeri siyasi durum ve uzlaşı sürecinin ele alındığı görüşmede Lavrov, Orta Asya ülkeleri ile komşu olan Afganistan'ın kuzey bölgelerindeki durumun gerginleşmesinden duydukları endişeyi dile getirdi.

Görüşmede, Rus tarafı, Afganistan'da yıllarca süren silahlı çatışmanın sonlandırılması ve ülkenin istikrara kavuşturulması amacıyla Afganlar arasında müzakerelerin en kısa sürede başlatılması gerektiğini vurguladı.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER