İspanya, 6 yıllık ekonomik kalkınma planı açıkladı

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ülke ekonomisinde yarattığı olumsuz etkileri gidermek ve Avrupa Birliği'nden (AB) gelecek yardım fonlarının dağıtımını organize etmek için 6 yıllık ekonomik kalkınma planı açıkladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İspanya, 6 yıllık ekonomik kalkınma planı açıkladı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, yarın mecliste görüşülecek ve gelecek hafta bakanlar kurulunda onaylanacak ekonomik kalkınma planının ayrıntılarını paylaştı.

Sanchez, İspanya'nın 2021-2026 yılları arasında AB'den gelecek 140 milyar avroluk yardım fonunu (kredi ve hibe), Gayri Safi Yurt İçi Milli Hasıla'nın (GSYH) salgın öncesindeki seviyelere getirilmesi ve istihdama dayalı bir ekonomik büyüme için kullanacağının altını çizdi.

Kısa ve orta vadeli olmak üzere bir takvime göre belirlenen ekonomik kalkınma planının 5 temel hedefi olduğunu kaydeden Sanchez, bunları, "üretimin modernleştirilmesi, üretimin artırılması, ulusal boyutta kaliteli istihdam yaratma kapasitesinin teşvik edilmesi, krizin neden olduğu sosyal uçurumu azaltmak ve yeşil ekonomiye yatırım" olarak sıraladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER