Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda şehit düşen Doğan Acar, Şahin Polat Aydın ve Mustafa Yahya Mertcan memleketlerinde toprağa verildi.

F5HABER F5HABER
Şehitlerimiz son yolculuğuna uğurlandı

DENİZLİ / ANKARA / ÇANKIRI  (AA) - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca askeri helikoptere açılan ateş sonucu şehit olan piyade er Doğan Acar'ın cenazesi, memleketi Pamukkale ilçesinde defnedildi.

Şehidin babası Mehmet, annesi Fatma ve kardeşi Şahin Acar, tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katıldığı cenaze namazı Akhan Mezarlığı'nda kılındı.

Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını, babası Mehmet Acar'a teslim etti. 

"Çocuklarımıza anlatalım diye tişört yaptırdık, burada giymek nasip oldu"

Aynı birlikte görev yaptığı arkadaşı Sadık Keskin ise şehit Doğan Acar ile acemi birliğinden itibaren beraber olduğunu kaydederek, "Askerlik hatırası kalması için üzerimizdeki tişörtleri yaptırdık. İleride çocuklarımıza anlatalım diye yaptırdık, burada giymek nasip oldu" şeklinde konuştu.

Şehit polis Şahin Polat Aydın Güdül'de toprağa verildi

Şırnak'ta, teröristlerce yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Şahin Polat Aydın, Güdül ilçesinde toprağa verildi.

Anne Hülya Aydın, oğlunun "Ben ölürsem tabutuma bu fotoğrafı koyun" dediğini belirterek, oğlunun mezuniyetinde çekilen bir fotoğrafı tabutun üzerine koydu. Anne Aydın, zaman zaman bu fotoğrafa sarılarak ağladı.

Şehit için düzenlenen törene, özel harekat polisi olan babası Süleyman Aydın ile annesi Hülya, ağabeyi Ömer ve kız kardeşi Tuğçe Aydın, aile yakınları ile Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, bazı milletvekilleri, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından gönderilen çelenkler de cami avlusunda yer aldı. 

Şehit Mustafa Yahya Mertcan Çankırı'da toprağa verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan 4 polisten Mustafa Yahya Mertcan'ın cenazesi, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde toprağa verildi.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yaptığı konuşmada, şehitliğin varılabilecek en yüce makam olduğunu söyledi.

İsmini aldığı dayısı gibi şehit oldu

Dede Ali Coşkuner ise  25 yıl  önce oğlu Yahya Coşkuner'in ardından şimdi de torununu şehit vermenin acısını yaşadığını dile getirdi.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Coşkuner, "Ne kadar evladım varsa hepsini vatan için feda etmeye hazırım. Bu vatanda size yer yok. Allah hepinizi kahrı perişan etsin" diye konuştu. 

Tabuta sarılan şehidin anneannesi Alime Coşkuner'in "Yanına gittin mi dayına bizden selam götür" diye feryat etmesi törene katılanları duygulandırdı. Törene katılan polis memurlarının da gözyaşına hakim olmadığı görüldü. 

Bakan Avcı'nın gözyaşları

Daha sonra Eldivan Merkez Büyük Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınları, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve askeri yetkililer ile vatandaşlar katıldı.

Şehidin dedesi ve yakınlarına taziyede bulunan Bakan Avcı'nın da gözyaşı döktüğü görüldü.

SONRAKİ HABER