Dolarda son durum ne?

Dolar/TL, Fed'in önümüzdeki dönemde faiz indirim sürecini devam ettireceğine dair kuvvetli bir sinyal olmaması nedeniyle çarşamba günü gerilediği 5.66 seviyesinden kademeli olarak 5.71'e kadar yükseldi. Yurt içi yerleşiklerin döviz alımı da geçen hafta 613 milyon dolarla 118 milyar doları aştı.20 eylül günü dolar kuru 5.7177 ile güne başlıyor

GASTE24 GASTE24
Dolarda son durum ne?

Dolar/TL, Fed'in beklenen faiz indirimini yapması ancak ilerleyen dönemde daha fazla gevşeme ihtimalinin azalması ve niceliksel gevşemenin başlamaması nedeniyle yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Fed'in daha fazla faiz indirimi için verilere bakacağını ve ekonominin zayıfladığına dair somut işaret göreceğine dair sinyaller vermesi, ticaret savaşı başta olmak üzere belirsizlikleri izleyecek olması gelişen ülke kurlarını negatif etkiliyor.

Yapılan açıklamada "Yüksek oranda veriye bağlı olacağız... Önceden belirlenmiş yolda gitmiyoruz, toplantı yaparak kararları toplayacağız "denirken, Powell, "Yeterli görülen noktada" faiz indirimini bırakacağını da söyledi.

Piyasalara gecelik repo ile likidite verme yolunu seçen Fed, 3. günde de üst üste bankalara 75 milyar dolar para verdi.

Petrol fiyatlarındaki artışla 5.75'e yaklaşan, suların durulması ve Fed'den beklentilerle 5.66'ya inen dolar/TL, Fed toplantısı ve yapılan açıklamalarla 5.71 üzerinde.

20 Eylül günü dolar kuru 5.7177 seviyesinde. 

Kaynak: Habertürk

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER