Çavuşoğlu'ndan Esed sorusuna çarpıcı cevap! 'Olabilir' deyip şerh düştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İtalyan gazetesine verdiği röportajda, "Doğu Akdeniz'de biz kimseyle savaşmak istemiyoruz ama gemilerimi korumam gerekiyorsa da gereken önlemler neyse bunları alırım" ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu kendisine yöneltilen Esed sorusuna ise çarpıcı bir cevap verdi. Çavuşoğlu, "Mülteciler için Esed ile konuşulabilir" derken düştüğü şerh dikkatlerden kaçmadı.

GASTE24 GASTE24
Çavuşoğlu'ndan Esed sorusuna çarpıcı cevap! 'Olabilir' deyip şerh düştü

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde demografik yapıyı değiştirmek istediği, insani kriz yarattığı ve terör örgütü DEAŞ'ı yeniden canlandırdığı gibi pek çok yanlış haberin dolaşıma sokulduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Bunlar, orada küçük bir devlet kurmayı amaçlayan bazı ülkeler tarafından tasarlanan kara propaganda. Biz şimdi orada yeniden inşa etmeyi düşünmeliyiz. Herkesle de çalışmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

ESED SORUSUNA VERDİĞİ CEVABA ŞERH DÜŞTÜ: AMA BİZİM POZİSYONUMUZ NET

İtalyan gazetecinin, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun "Beşşar Esed'le konuşulabileceğini" söylemesine atıfta bulunarak "Esed'le konuşulur mu?" sorusuna Çavuşoğlu, "Mültecilerin Suriye'ye dönüşünde herkesin yardımına ihtiyaç var. Belki onunla da konuşulabilir. Ama Esed konusunda Türkiye'nin pozisyonu net: 500 bin kişiyi öldürdü. Kimyasal silah kullandı. Bizim için o, ülkeyi birleştiren biri olamaz" yanıtını verdi.

KAYNAK: HABER 7

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER