Orman yangınlarına müdahale filosu 2021'de daha da güçlendirilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "2021'de 4 dron, 5 amfibik uçak ve 30 helikopter ile hava gücü filomuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Çünkü dünyada sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2020 yılından sonra 2021'de de aynı meteorolojik risklerin olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Orman yangınlarına müdahale filosu 2021'de daha da güçlendirilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gelecek yıl 4 dron, 5 amfibik uçak ve 30 helikopter ile orman yangınlarına müdahalede kullanılan hava gücü filosunu daha da güçlendirmeyi hedeflendiklerini belirterek, "Çünkü dünyada sıcaklık rekorlarının kırıldığı 2020 yılından sonra 2021'de de aynı meteorolojik risklerin olacağını tahmin ediyoruz." dedi.

Pakdemirli, Orman Yangınlarıyla Mücadelede Yeni Yaklaşımlar Çalıştayı'na çevrim içi olarak katıldı.

Bakan Pakdemirli, buradaki konuşmasında, ormancılık faaliyetlerinde, hep gurur veren çok büyük çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER