Son dakika haberler: Yeni araştırma ortaya çıkardı... Koronavirüs bağışıklığının ne kadar sürdüğü açıklandı!

Koronavirüs salgını tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken ortaya çıkan yeni mutasyon büyük korku yarattı. Aşıların bu mutasyona etkisiyle ilgili soru işaretleri bilim insanları tarafından giderilirken en çok merak edilen sorulardan olan Kovid-19'a karşı bağışıklığın ne kadar sürdüğü de yeni bir araştırma sayesinde ortaya çıkarıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika haberler: Yeni araştırma ortaya çıkardı... Koronavirüs bağışıklığının ne kadar sürdüğü açıklandı!

Avustralyalı bilim adamlarının Kovid-19 geçiren hastaların virüse karşı ne kadar süre bağışıklık kazandığına ilişkin yürüttükleri araştırma, "Science Immunology" dergisinde yayımlandı.

Monash Üniversitesi, The Alfred Hastanesi ve The Burnet Enstitüsünün birlikte yürüttüğü çalışmada Kovid-19 teşhisi konulan 25 hastadan ve virüse yakalanmayan 36 kişiden alınan kan örnekleri incelendi.

Kovid-19 hastalarının kan örneklerinde, semptomlar görülmeye başlandıktan 20 gün sonra, antikorların etkisini yitirdiği gözlemlendi. Araştırmada antikorlar gitse de hafıza B hücrelerinin kalmaya devam ettiği, bu hücrelerin Kovid-19'a karşı 8 ay bağışıklık sağladığı ifade edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER