için kaldı

Bursalı dağcılar 'Yunanistan'ın zirvesi'ne tırmandı

Bursalı iki dağcı, Yunanistan'ın en yüksek noktası olan 2 bin 917 metre yüksekliğindeki Olimpos Dağı'nın zirvesine tırmandı.

F5HABER F5HABER
Bursalı dağcılar 'Yunanistan'ın zirvesi'ne tırmandı

BURSA (AA) - Yunanistan'ın kuzeyindeki Tesalya ve Orta Makedonya bölgeleri arasında kalan dağın "Mitikas" zirvesine tırmanırken zorlu kayalık, karlı ve buzlu parkurları aşan Bursalı dağcılar, zirve yolculuklarını vücutlarına monte ettikleri küçük kameralarla kaydetti.

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) Başkanı İsmet Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zirve tırmanışını gerçekleştirmeden önce Selanik'e giderek Atatürk'ün evini ziyaret ettiklerini söyledi.

"Bayrağımızı dalgalandırdık"

Şentürk, tırmanış öncesi araçla 950 metre rakıma kadar ilerledikten sonra yürüyerek ve tırmanarak Olimpos Dağı'nın 2 bin metre seviyelerinde bulunan dağ evine, 4 saatte ulaştıklarını aktardı.

Hava soğuk ve sisli olmasına rağmen zirveye hareket ettiklerini anlatan Şentürk, "Yolda ilerledikçe her yeri yoğun bir sis kapladı. Hiçbir yeri göremedik. Rotayı da şaşırıp önce yanlışlıkla başka bir kulvara girdik. Daha sonra fark edip geri döndük ve doğru kulvardan devam giderek Mitikas zirvesine zorlu ama zevkli, güzel bir tırmanış yaparak orada bayrağımızı dalgalandırdık." diye konuştu.

SONRAKİ HABER