Dünya umutla beklerken... Kovid-19 aşı savaşları başladı!

Dünyanın farklı ülkelerinden ilaç firmalarının teker teker koronavirüse karşı aşı ürettiklerini duyurmalarıyla birlikte herkes salgından kurtulmak konusunda umutlanmış; Kovid-19 aşılarıyla ilgili gelişmeleri dört gözle beklemeye başlamıştı. Ancak aşıların devletlerden onay almasıyla birlikte özellikle de tedarik süreçlerinde yaşanan sıkıntılar artık neredeyse bir 'aşı savaşı' haline geldi. Durumdan etkilenecek milyonlarca insan ise haberleri kaygıyla izlemeye başladı...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya umutla beklerken... Kovid-19 aşı savaşları başladı!

Avrupa'da İngiltere ve Avrupa Birliği (AB) arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı savaşları başlarken, bu durumun salgına karşı ortak mücadeleyi etkilemesinden korkuluyor.

Gelişmiş ülkelerin, üretilecek tüm aşıları şimdiden ayırıp az gelişmiş ülkeleri geri plana attığı bir ortamda, Avrupa'da "aşı gerginliği" yaşanıyor.

Sorun, Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı geliştiren İngiliz-İsveç ilaç firması AstraZeneca'nın AB'ye daha önce belirlenen dozdan daha azını vereceğini açıklamasıyla başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER