Fransa'da Boşanma Davası Nasıl Açılır? Fransa'da Boşanma Şartları Nelerdir

Fransa'da oldukça fazla Türk vatandaşı ikamet etmektedir. Hem öğrenci hem de iş amaçlı pek çok kişi, aynı zamanda Türk ve Fransız bireylerle evlilik yapabilmektedir. Bu evlilik üzerinden de boşanma durumda söz konusu olabiliyor. O yüzden pek çok kişi boşanma sürecini nasıl ilerlediği konusunda araştırma yapmaktadır. Peki, Fransa'da boşanma davası nasıl açılır? Fransa'da boşanma şartları nelerdir? İşte bu konu hakkında bilinmesi gerekenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransa'da Boşanma Davası Nasıl Açılır? Fransa'da Boşanma Şartları Nelerdir

Fransa'da boşanmalar Türkiye'ye göre değişkenlik göstermektedir. Belli başlı bazı durumların mahkeme kapsamında yerine getirilmesi gerekir. Bu koşul ve şartlar gerçekleştikten sonra boşanma davası açılabilir ve işlem yapılabilir.

 Fransa'da Boşanma Davası Nasıl Açılır?

 Fransa'da boşanma davası açabilmek için kişinin Fransız olması ya da Fransa'da süresiz ikamet hakkına sahip olması gerekmektedir. Bu durumda tarafların her ikisi de boşanma davası açma hakkına sahiptir. Yani eşlerden birinin bu kriterleri taşıması yeterlidir. Ayrıca boşanma davasının açılması için gerekli olan madde yükümlülükler, her iki taraf için eşit düzeyde paylaşılmak suretiyle ödenir. Böylece boşanma davası açılarak gerekli sürecin başlatılmasını olanak verir. Özellikle avukatlık ücreti ile beraber mahkeme ücreti gibi pek çok unsur eşit olarak eşlere dağıtılır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER