ABD, Japonya'da karantinadaki gemiden vatandaşlarını tahliye etti

ABD, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Japonya'da karantinaya alınan yolcu gemisindeki vatandaşlarını tahliye etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD, Japonya'da karantinadaki gemiden vatandaşlarını tahliye etti

Japon haber ajansı Kyodo'da yer alan habere göre, Japonya'nın başkenti Tokyo yakınındaki Yokohama Limanı'nda 4 Şubat'ta ABD, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Japonya'da karantinaya alınan yolcu gemisindeki vatandaşlarını tahliye etti. Karantinaya alınan, 3 bin 500'den fazla kişinin bulunduğu "Diamond Princess" adlı yolcu gemisindeki, 328 ABD vatandaşını taşıyan uçak Tokyo'daki Haneda Havalimanı'ndan kalktı.

ABD Dışişleri ve Sağlık Bakanlığının ortak açıklamasında da "Diamond Princess"taki 300'den fazla ABD vatandaşı ile ailelerinin Amerikalı sağlık personeli tarafından muayene edildiği, virüs belirtisi görülmediği ve uçuş için uygun olduğu ifade edildi.

Açıklamada, vatandaşlar gemiden indikten sonra, 2-3 gün önce test yapılan 14 vatandaşın sonuçlarının pozitif çıktığına dair Amerikalı yetkililerin bilgilendirildiği aktarıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER