Ozon terapi ile bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Eren Yıldırım, Kovid-19’a karşı ozon tedavisinin önemini vurgulayarak, “Kovid-19 enfeksiyonu geçirmeden uygulanan ozon terapi, hastalığın daha hafif seyirde geçirilmesini sağlayabilmektedir. Yine hastalık sırasında ve Kovid-19 enfeksiyonu sonrasında uygulanan ozon terapiyle de hastalığın tedavisine ciddi katkı sağlanmaktadır” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ozon terapi ile bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün

Ozon terapi, uygun doz ve doğru malzeme kullanımıyla, bilinen ciddi bir yan etkisi olmayan tamamlayıcı ve destekleyici en önemli tedavi yöntemlerinden biri olarak biliniyor. Ozon tedavisi son dönemde hem yurt dışında hem de Türkiye'de tıbbi tedaviye destek olarak yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Ozon terapinin birçok uygulama yöntemi olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Eren Yıldırım, “Majör ozon terapi, minör ozon terapi, rektal ozon terapi, torbalama yöntemi, lokal kas içi ve eklem içi gibi uygulamalarla bu işlemleri gerçekleştirebiliyoruz. En yaygın uygulama ve bizim de kliniğimizde uyguladığımız yöntem majör ozon terapi ve minör ozon terapinin birlikte uygulanmasıdır” diye konuştu.

"İşlem 20 dakikada tamamlanıyor"

Uzm. Dr. Eren Yıldırım, majör ozon terapi uygulaması hakkında şu bilgileri paylaştı:

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER