Evcil hayvanınızın size alerjisi olabilir

İnsanların hayvanlara alerjisinin olması, kulağa gayet normal geliyor. Ancak evcil hayvanlarınızın de size karşı bir alerjisi olabilir. Bu durum, evcil hayvanınızın normalden daha kısa yaşamasına neden olur. Peki alerjisi olan kedi ve köpekler için neler yapılmalı?

POSTA POSTA
Evcil hayvanınızın size alerjisi olabilir

Posta.com.tr

Alerji, sadece insanlara özgü bir hastalık değildir. Gıda alerjisi de olmak üzere, hayvan vücutları pek çok şeye karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. Kediler köpeklere karşı, köpekler kuşlara karşı alerjik olabilir.

Evcil hayvanınızın size alerjisi olabilir - Resim : 1

Ölü deri ve saç

Alerjinin nasıl seyrettiğini bilirsiniz. İstilacı hücrelerin vücuda girmesiyle, hapşırıp, kaşıntı, burun akıntısı gibi semptomlar başları. Ölü deri ve saçlar tüylü dostlarımızın bazıları için büyük bir tehlike oluşturabilir. Yani siz!

Evcil hayvanınızın size alerjisi olabilir - Resim : 2

Kediniz, ölü deri ve saç içeren havayı soluğunda, vücudu otomatik olarak karşı atağa geçer. Vücuduna giren bu alerjik maddeleri atmaya çalışır.

Veterinerle görüşmeyi ihmal etmeyin!

Peki, evcil hayvanınızın size veya diğer tüylü dostlarımıza karşı alerjisi varsa ne yapmalısınız?

Öncelikle, kedinize Benadryl ya da Claritin olarak adlandırılan alerji ilaçlarından verin. Veterinerinizle özellikle dozaj hakkında detaylı bir görüşme yapmayı ihmal etmeyin.

Evcil hayvanınızın size alerjisi olabilir - Resim : 3

Başka, daha kalıcı bir çözüm daha var. İnsanlara karşı alerjisi olan hayvanların çoğunun, diğer hayvanlara karşı da alerjisi vardır. Bu da veterinerinizin alerjenleri daha iyi tespit etmesine ve giderilmesine yönelik bağışıklık artırıcı tedavi uygulamasına yardımcı olur.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER