Ülke tarihinin en genç başbakanından sürpriz istifa

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk istifa etti. Devlet Başkanı Zelenskiy, başbakanın istifa mektubunu değerlendirecek. İstifanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yok.

GASTE24 GASTE24
Ülke tarihinin en genç başbakanından sürpriz istifa

Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk'un istifa ettiği bildirildi.

Devlet Başkanı Zelenskiy, başbakanın istifa mektubunu değerlendirecek.

İstifanın nedeniyle ilgili henüz bir açıklama yok.  

Aleksey Gonçaruk Kimdir?

7 Temmuz 1984’te Çernigov’da doğan Aleksey Gonçaruk, yüksek öğrenimini hukuk alanında yaptı. Önceki hükümete danışmanlık da yapan Gonçaruk, Cumhurbaşkanı Zelenskiy’nin seçilmesinden sonra Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ukrayna'da Devlet Başkanı Vladimir Zelenkskiy'in parlamentoya önerdiği Aleksey Gonçaruk 29 Ağustos'ta yeni hükümetin başbakanı oldu. 

Görevine yeni bakanlar kurulunu oluşturma çalışmasıyla başlayacak olan 35 yaşındaki Ukrayna Başbakanı Aleksey Gonçaruk ülke tarihindeki en genç başbakan oldu.


 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER