Evlat nöbeti 3'üncü yılında

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin HDP İl Başkanlığı önündeki eylemi 3’üncü yılına girdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Evlat nöbeti 3'üncü yılında

Aileler tarafından “Türkiye 3 Eylül’de nöbette” sloganıyla yapılan yürüyüşe Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı. Yürüyüşte teröre lanet sloganları atıldı.

Bakan Yanık, “Çoğu 15 yaş altı, 9-10 yaşında çocukların dağa kaçırıldığını biliyoruz. 18-20-23 yaştan bahsetmiyoruz. Uyurken üzerlerini örttüğümüz çocukları dağa götüren eli kanlı bir terör örgütünden bahsediyoruz. Dolayısıyla burada anne ve babaların verdiği mücadele son derece anlamlı, son derece kıymetli” diye konuştu.

Evlat nöbeti 3'üncü yılında - Resim : 1

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ise “Diyarbakır Anneleri’nin nöbet tuttuğu tarihten itibaren PKK terör örgütüne katılım sayısı 214’tür. Annelerin nöbet tutmaya başladığı andan itibaren ikna ile dönenlerin sayısı 652’dir. Tam üç katı” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER