Gediz Meslek Yüksekokullarında Çifte Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun olan toplam 800 öğrenci törenle kep giydi.

F5HABER F5HABER
Gediz Meslek Yüksekokullarında Çifte Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndan bu yıl mezun olan toplam 800 öğrenci törenle kep giydi.

Gediz Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi'nde her iki okulun 2012-2013 Akademik Yılı sonunda düzenlenen mezuniyet törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü, Cumhuriyet Başsavcısı, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kasım Çaycı, Öğretim Üyeleri, Okulun Yükseköğretim Derneği Üyeleri, daire amirleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Gediz Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Metin Yılmaz, konuşmasında, ülkenin yarınlarını gerçekleştirecek olan genç yeni mezunları sevgiyle kutladı ve başarılar dileyerek onları yetiştiren ailelerine ve hocalarına teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç'e, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Dr. M. Ali Saraoğlu, Gediz Halkı ve Sivil Toplum Kuruluşlarına okula desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, öğrencilere öğrenmenin hayat boyu devam ettiğini belirterek, yabancı dil öğrenmenin gerekliliğini, hedeflerinin olmasını, disiplinli ve düzenli çalışmanın yaşam felsefesinin bir parçası olması gerektiğini ifade etti ve öğrencilere bundan sonraki yaşantılarında mutluluk, sağlık ve başarılar diledi.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından Lojistik, Pazarlama, Mekatronik, Moda Tasarımı, İşletme Yönetimi, Tekstil Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Muhasebe ve Vergi Uygulama, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik gibi 12 önemli dalda bölümlerinden derece ile mezun olan öğrencilerin diplomaları Dumlupınar Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Evren Ünlü, Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kasım Çaycı tarafından takdim edildi. Diploma töreninin ardından Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Yemin Törenine geçildi. Gediz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kasım Çaycı öğrencilere yemin ettirdikten sonra dönem kütüğüne dönem plaketi çakıldı. Ardından Moda Tasarımı öğrencileri tarafından hazırlanan Osmanlı ve günümüz modern giyiminin sunulduğu bir defile yapıldı. Defilenin ardından keplerini havaya fırlatan öğrenciler, yakınları ile birlikte mezun olma sevinci yaşarken, tören alanında duygulu anlar yaşandı. Tören sonunda misafirlere pilav ve ayran ikram edildi.

SONRAKİ HABER