Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Yollar düzeldi, kazalar arttıKORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından okul servis sürücülerine trafik kuralları ve ilk yardım konusunda seminer verildi. Öğretmenevi Toplantı Salonu'ndaki seminerde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Kural, servis sürücülerine trafik kuralları konusunda bilgiler verdi.İnsanların...

F5HABER F5HABER
Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Yollar düzeldi, kazalar arttı

KORKUTELİ İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından okul servis sürücülerine trafik kuralları ve ilk yardım konusunda seminer verildi. Öğretmenevi Toplantı Salonu'ndaki seminerde, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Kural, servis sürücülerine trafik kuralları konusunda bilgiler verdi.

İnsanların doğumdan ölüme kadar trafiğin içinde yer aldığını anlatan Kural, "Kazalar sevgi, hoşgörü ve kurallara uymakla önlenir. Kazaların en büyük nedeni kural ihlalidir. Kuralların sadece bilinmesi yetmez, uygulanması gerekir" dedi. Yol, taşıt ve insan unsurunu trafikte üç önemli unsur olduğunu kaydeden Kural, yolların düzelmesine karşın, kazalarda azalma olmadığını söyledi.

KAZALARIN NEDENİ SÜRÜCÜ HATALARI

Aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklı kazaların arttığına işaret eden Kural, "Üç şeritli otobanda sağ şeritteki kamyonun altına giren otomobiller var. Son yıllarda yapılan istatistikler göstermektedir ki, kazalardaki kusurların yüzde 96'sı sürücülerin kişisel hatalarından kaynaklanmaktadır" dedi.

İLK YARDIM BİLGİSİ

Seminerde, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Özgür Kara da ilk yardım konusunda bilgiler verdi. Kaza esnasında yaralıların yerinden kımıldatılmaması gerektiğini anlatan Dr. Kara. "Trafik kazası, iş kazası, kalp krizi, nefes alamama, kanamalı yaralanmalar, zehirlenmeler, intihar, yangın ve doğal afetler gibi durumlarda 112'yi arayın" dedi.

112'YE DOĞRU ADRES VERİN

Dr.Kara, sürücülere 112'yi ararken tam olarak kaza yerinin bildirilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Açık adresin yanında mutlaka tarif verilmesinin önemine işaret eden Dr. Kara, "Etrafınızdaki market, okul, cami, karakol gibi ayrıntıları vermeye çalışın. Hastalığın veya yaralanmanın tarifini yapın. Hasta veya yaralı sayısını bildirin. Adınızı aramayı gerçekleştirdiğiniz telefon numarasını bildirin. 112 görevlisi size aksini söylemedikçe telefonu kapatmayın. Telefonu gereksiz yere meşgul etmeyin" dedi

Foto: Seminerden

===

Öğrencilere diş fırçası ve macun

FETHİYE Belediyesi, ilçe merkezi 6 belde ve 20 köydeki 33 okulda öğrenim gören 6 bin 793 öğrenciye diş fırçası ve macun dağıtımına başladı. Fethiye genelindeki ana sınıflar ile 1, 2 ve 3'üncü sınıf öğrencilerini kapsayacak diş fırçası ve macun dağıtımına Atatürk İlköğretim Okulu'ndan başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur'un da katıldığı organizasyonda diş hekimi Çağatay Aras, öğrencilere diş sağlığı ile ilgili bilgiler verdi.

Aras, öğrencilere diş fırçasının kullanımı ve diş fırçalama tekniklerini uygulamalı olarak anlattı.

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise Seydikemer'in ilçe olmasının ardından Fethiye Belediyesi'nin yeni sınırlarındaki okullara dağıtımın yapıldığını söyledi. Öğrenci sağlığını çok önemsediklerini dile getiren Cesur, her yıl anaokulu ve ilkokul 1, 2 ve 3'üncü sınıflara diş fırçası ve macun hediye ettiklerini söyledi.

Geçen yıl 15 bin civarında fırça ve macun hediye ettiklerini anlatan Cesur, "Kemer ilçe olduktan sonra sayı azaldı. Fethiye Belediyesi'nin yeni sınırlarında bulunan belde ve köylerdeki okullarımıza yaklaşık 8 bin diş fırçası ve macunu dağıtacağız" dedi. Fethiye 2006 yılından bu yana öğrencilere diş fırçası ve macunu dağıtılıyor.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Dağıtımlardan fotoğraflar

===

İlginç evlilik teklifi

AFYONKARAHİSAR'ın Bolvadin İlçesi'nde hazır beton şirketinde çalışan Yasin Yeşil, Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci olan kız arkadaşı Hülya Çetin'e ilginç bir şekilde evlenme teklifinde bulundu. Yasin Yeşil, mezun olmak için tek ders sınavına giren Hülya Çetin'i MYO'nun kapısında bekledi.

Sınavdan sonra Hülya Çetin dışarı çıktığı sırada, Yasin Yeşil, beton pompasının üzerine astığı 'Sana ömür boyu başımın etini yeme fırsatı sunuyorum :) Benimle evlenir misin Hülyam..' yazılı brandayı açtı. Brandanın açılmasıyla evlilik teklifini gören Hülya Çetin, oldukça şaşırdı. Hülya Çetin'in evlilik teklifini kabul etmesi üzerine Yasin Yeşil'in arkadaşları meşale yakarak çifti kutladı. Yasin Yeşil ve Hülya Çetin, gelecek yıl evleneceklerini söyledi.

İsmail AKAR/BOLVADİN, (DHA)

Foto: Brandadan, Yasil Yeşil ve Hülya Çetin

===

Gazipaşa'da güvenlik üst düzeyde

GAZİPAŞA Havalimanı'nda sahte pasaportla yurt dışına çıkış yapmak isteyen Afgan uyruklu 5 kişi yakalandı. Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki Amiri Muhittin Pamuk, Afganistanlı 5 kişilik ailenin, sahte pasaportla Almanya'ya gitmeye çalışırken yakalandığını söyledi. Karı-koca ve 3 çocuktan oluşan ailenin, pasaportları İngiltere'den aldıklarını kaydeden Pamuk, pasaportlarda, İstanbul'dan yurda giriş yaptıklarına dair mühür bulunduğunu vurguladı.

Havalimanı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerinin dikkati sayesinde yakalanan şüphelilerin İran üzerinden Türkiye'ye yasadışı yollardan giriş yaptıklarını belirlediklerini anlatan Pamuk, "İşlemlerin ardından sınır dışı edilmek üzere Antalya Yabancılar Şubesi'ne teslim edildiler. Havalimanından güvenliği en üst düzeyde tutuyoruz. Güvenlik konusunda hiçbir şekilde taviz vermiyoruz, vermeyeceğiz" dedi

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Havalimanından ve Kaymakam Muhittin Pamuk

===

Serik'te diş kliniği açıldı

SERİK'te, diş hekimi İsa Koca tarafından diş kliniği açıldı. Orta Mahalle Raşit Gülgün İş Merkezi'ndeki Koca Diş Kliniği'nin açılışı, Serik Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ev Belediye Başkanı Mehmet Habalı tarafından yapıldı. Açılışa CHP İlçe Başkanı Bekir Kuş, CHP Serik Belediye Başkan Adayı Muhammet Konur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Antalya Diş Hekimleri Serik Temsilcisi Ahmet Dolunay ve meslektaşları katıldı. Açılışın ardından katılımcılara teşekkür eden İsa Koca, klinikte ilk Kaymakam Erol Rüstemoğlu'nu muayene etti.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Açılıştan

===


(DHA - Hasan ALAYBEYOĞLU)
SONRAKİ HABER