Bir Hacker, GitHub'dan 63.2 GB’lık microsoft kaynak kodu aldığını iddia ediyor

Bir hacker, Microsoft'un özel GitHub depolarından 63.2 GB'lık bölüm aldığını iddia etti. Hacker'ın çaldığı dosyaların Microsoft’a ait olduğu, konunun uzmanları tarafından da onaylandı. Onur Binay/posta.com.tr

POSTA POSTA
Bir Hacker, GitHub'dan 63.2 GB’lık microsoft kaynak kodu aldığını iddia ediyor

Endonezyalı teknoloji şirketi Tokopedia’ın dosyalarını ele geçiren bir hacker, Microsoft’un GitHub’daki özel dosyalarından 63.2GB büyüklüğünde kaynak kodu ele geçirdiğini açıkladı. Microsoft’un kaynak kodlarını ele geçiren hacker, kanıt olarak ise birkaç tane ekran görüntüsü yayınladı.

Bir Hacker, GitHub'dan 63.2 GB’lık microsoft kaynak kodu aldığını iddia ediyor - Resim : 1

Kaynak kodlarının Azure, Office ve Windows’un kaynak kodları olduğu söyleniyor. Hackerın elinde Microsoft’un başka hangi hizmetlerinin kaynak kodlarının olduğu belli değil.

Bir Hacker, GitHub'dan 63.2 GB’lık microsoft kaynak kodu aldığını iddia ediyor - Resim : 2

Saldırının boyutuna rağmen, şirketin birçok sırrının sızdırılmış olması muhtemel değil. Microsoft'un GitHub'daki depoları, özel olsa bile sık sık herkese açık olması için tasarlandı.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER