ABD'den BAE ve Mısır'a 2,8 milyar dolarlık askeri satış

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a "AH-64 Apache" tipi helikopterlerini yenilemek üzere 2,3 milyar dolarlık ekipman satışına onay verdi.

VATAN VATAN
ABD'den BAE ve Mısır'a 2,8 milyar dolarlık askeri satış

ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada,  "Dışişleri Bakanlığı, Mısır'a Dış Askeri Satış kapsamında 43 AH-64 Apache tipi  helikopterin yenilenmesi 2,3 milyar dolarlık satışa onay verilmesine karar  verdi." ifadesi kullanıldı.   Satışla ilgili Kongreye tebligat gönderildiği belirtilen açıklamada,  satış paketinde 88 helikopter motorunun yanı sıra erken uyarı, hedefleme ve GPS  sistemleri dahil çok sayıda ekipman olduğu bilgisi paylaşıldı.     Açıklamada, Mısır bu yenilenmiş helikopterleri "ABD-Mısır ortak  menfaatlerini korumak, Mısır ve İsrail'in güvenliğini tehdit eden Sina  Yarımadası'ndaki terör faaliyetleri ile mücadele etmek" için kullanmayı  amaçladığı belirtilirken, satışın bölgedeki güç dengesini değiştirmediği  kaydedildi.   Diğer taraftan, Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirliklerine  (BAE), 4 bin 569 MRAP tipi zırhlı askeri araç satışına onay verdi .   Ajans'tan yapılan açıklamada, bu satışın bedelinin 556 milyon dolar  olduğu vurgulandı.   Açıklamada, BAE'nin bu araçları "kuvvet koruma ve insani yardım  operasyonlarında" kullanılacağı ifade edildi.   BAE'nin Libya'da darbeci Halife Hafter güçlerine destek vermek üzere  hava araçları ve ağır silahın yanı sıra çok sayıda zırhlı araç gönderdiği  biliniyor.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER