“Sessiz katil” yumurtalık kanserinin 9 önemli belirtisine dikkat!

Her 80 kadından 1’inde yumurtalık kanseri görülüyor. Belirtilerinin önemsenmemesi hastaların ileri evrelerinde doktora gitmesine sebep oluyor. Halk arasında sessiz katil olarak bilinen yumurtalık kanserinde dikkat edilmesi gerekenleri ve önemli 9 belirtisini sizler için kaleme aldık.

MERJAM MERJAM
“Sessiz katil” yumurtalık kanserinin 9 önemli belirtisine dikkat!

Kadınlarda hayati tehlikeye neden olan jinekolojik sorunlardan biri olan yumurtalık kanseri “sessiz katil” olarak biliniyor. Her 80 kadından 1’inde yumurtalık kanseri görülüyor. Hastaların büyük çoğunluğunun ileri evrede tanı alması nedeniyle tedavileri de gecikirken; erken teşhis bu hastalıkla mücadelede büyük önem taşıyor. Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, “20 Eylül Dünya Jinekolojik Kanserler Farkındalık Günü” öncesi yumurtalık kanseri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında MERJAM internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER