Genç ihracat elçileri geliyor

Hedef pazar ülkelerden 6 aylık sürelerle yabancı stajyer öğrenci istihdam ederek bu öğrenciler, o coğrafyaları ve ülkeleri çok daha yakından tanıyan danışman rehber olarak bahsekonu Ur-Ge çalışmaları ve heyetlerinde genç ihracat elçileri olarak görevlendirilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Genç ihracat elçileri geliyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği Başkan adayı Çetin Tecdelioğlu, ilk hedeflerinin 16 proje ile 20 milyar dolar ihracat olduğunu açıkladı. Hedef ülkelerden genç istihdamla ihracat elçileri, e-ihracat ve dijitalleşme, sektör endeksi, üye sorunlarının 24 saat içerisinde çözüme kavuşması için kurulacak 'kırmızı hat' ve Kadın ihracatçılar Tecdelioğlu'nun öne çıkan projeleri arasında yer alıyor.

Tecdelioğlu, "AISEC, üniversite öğrencileri ve mezunlar için sosyal sorumluluk ve profesyonel staj imkanları sunan, şirketler ve sivil toplum kuruluşlarını farklı ülkelerdeki genç yetenekler ile buluşturan dünyanın en büyük gençlik organizasyonu. Biz de UR-GE heyetlerimizin etkinliklerini artırabilmek için hedef pazar ülkelerden 6 aylık sürelerle yabancı stajyer öğrenci istihdam ederek bu öğrencilerin o coğrafyaları ve ülkeleri çok daha yakından tanıyan danışman rehber olarak bahsekonu Ur-Ge çalışmaları ve heyetlerinde görevlendirilmelerini sağlayacağız. Bir nevi sektörümüz adına genç ihracat elçilerimizi harekete geçireceğiz" dedi.

Sektörel ihtisas komiteleri

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER