Konforu artan "pikap"lar ciplere rakip

Heybetli tasarımı, yerden yüksekliği, yük taşıma kapasitesi ve zorlu yol şartlarına uyum sağlayan özellikleriyle daha çok arazide kullanılan pikaplar (pick-up), güvenlik donanımlarının yanı sıra son yıllarda artan konforuyla şehirde de ciplere rakip oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Konforu artan "pikap"lar ciplere rakip

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Türkiye'de, Japon ve Amerikan markalarının güçlü olduğu pikap pazarı, artan talebe bağlı olarak Güney Koreli, Alman ardından da İtalyan üreticilerin dahil olmasıyla hareketlendi.

Toyota'nın “Hilux”, Nissan'ın “Navara”, Mitsubishi'nin “L 200”, Ford'un “Ranger”, SsangYong'un “Korando Sports”, Volkwagen'in “Amarok” ve Fiat'ın "Fullback" modelinin kıyasıya rekabetine sahne olan pazarda, kimi güç, konfor ve performans kimi de fiyat avantajıyla satışlarını artırmaya çalışıyor.

Tek ve çift kabin, 4x2 ve 4x4 olmak üzere çeşitli versiyonları bulunan pikapların iç dizaynında, son dönemlerde "sürücü ve yolcu" açısından cip konforunu aratmayan değişiklikler yapılınca dikkatleri daha fazla çekmeye başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER