Kahraman astsubay Ömer Halisdemir'i vuran darbeci binbaşı o geçeyi anlattı

Darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden Binbaşı Fatih Şahin'in ifadesi ortaya çıktı. Binbaşı Şahin ifadesinde, darbe girişimi günü Tuğgeneral Semih Terzi ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığına geldiğini anlatarak, "Karargaha doğru ilerliyorduk. Karargahın içinden 10 metre önce ateş açıldı. Karanlıkta ağaçlıktan bize ateş açıldı. Ben karşılık verdim, ‘ah' sesi duydum kimin düştüğünü görmedim. Bir silüetin düştüğünü gördüm"dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kahraman astsubay Ömer Halisdemir'i vuran darbeci binbaşı o geçeyi anlattı

Darbe girişimi gecesi Silopi'den gelerek Özel Kuvvetler Komutanlığı ele geçirmek isteyen Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden darbeci binbaşı Fatih Şahin'in ifadesi ortaya çıktı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu'nun sürdürdüğü darbe soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen darbeci binbaşı Şahin'in ifadesi özetle şöyle:

OPERASYON HAZIRLIĞI YAPIYORDUK

“Ben topçu binbaşıyım. 12. Özel Kuvvetler Komutanlığında tabur komutanı olarak görev yapıyorum. Ben 15 Temmuz'da terörle mücadele konusunda, özel kuvvet harekat üssünde operasyon hazırlığı yapıyorduk. Yanımda 16. Tabur Komutanı Volkan Yaman, Altan Bora Albay ikinci grup komutanı ve Binbaşı Selçuk Akbey vardı, o da 25 . Tabur Komutanı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER