John Kerry'nin gizli ses kaydı sızdırıldı

ABD Dışişleri Bakanı'nın Suriye konusunda yaptığı bir toplantının ses kaydı New York Times'ta yayımlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
John Kerry'nin gizli ses kaydı sızdırıldı

Sol Portal'ın aktardığı habere göre, ABD yönetimi içerisinde Suriye konusundaki görüş farklılıklarına ilişkin önemli bir belge New York Times tarafından sızdırıldı.

Sızıntı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir grup Suriyeli sivilin arasındaki toplantının ses kaydı. 40 dakikalık toplantıda John Kerry, kendi diplomatik çabalarının ciddi bir askeri kuvvet tehdidi tarafından desteklenmediğinden yakınıyor.

Görüşmenin, Suriye'deki ateşkes çöktükten birkaç gün sonra yapıldığı belirtiliyor. Tam tarih 22 Eylül 2016, yer ise New York'taki BM yerleşkesindeki Hollanda misyonu. Toplantıda Kerry, ABD'nin Esad'ı bombalamak için bir yasal gerekçeye sahip olmadığını, bunun karşılığında Rusya'nın Suriye'ye hükümetin davetiyle gittiğini söylüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER