İzmir'de Gezi müdahalesi

İzmir'de Gündoğdu Meydanı'nda Gezi Parkı protestoları nedeniyle çadır kuran gruba polis sabah saatlerinde müdahalede bulundu. Polise direnen göstericilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İzmir'de Gezi müdahalesi

İzmir Kordon'da, İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemcilerine destek amacıyla kurulan çadırlara polis tarafından günün ilk saatlerinde baskın yapıldı. İnsan zinciri oluşturan göstericilere polis müdahale etti, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Sökülen çadırlar kamyonetlere yüklenirken geriye savaş alanını andıran görüntüler kaldı.

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ / FOTO GALERİ

İzmir Valisi Mustafa Toprak, çadırların kaldırılmasına yönelik görüşme için dün protestocuların aralarında belirledikleri 8 kişilik heyeti, makamında kabul etti. Vali Toprak, heyetle yaptığı görüşme sırasında, protestolarını yasal zemin içerisinde her zaman yapabileceklerini ancak, çadırların turizm ve EXPO faaliyetlerine zarar verdiğini belirterek bunun sona erdirilmesini istedi. Kendi arasında yaptıkları görüşmede eylemciler, çadırları kaldırmama kararı aldı. Vali Toprak, karara uyulmaması halinde olası operasyonun da sinyalini verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER