İlişkiler yeniden ısınırken Rus gemisi Boğazdan böyle geçti

Rusya donanmasına ait bir askeri gemi bu sabah İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. İki ülke arasındaki kriz sırasında gemilerin boğaz geçişinde gözlenen ağır makineliler ya da omuzdan atılan füzelerle güvertede nöbet tutan askerler bu kez yoktu. Geminin güvenliğini Türk Sahil Güvenlik botu sağladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlişkiler yeniden ısınırken Rus gemisi Boğazdan böyle geçti

Rusya Donanmasına ait 158 borda numaralı savaş gemisi geniş güvenlik önlemleri altında İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açıldı. Savaş gemisinin geçişini Sahil Güvenlik botları takip etti.

158 borda numaralı KNA (KAİ) isimli savaş gemisi saat 06.00 sıralarında Marmara Denizi'nden İstanbul Boğazı'na girdi. Rus savaş gemisi, 07.00 sıralarında da Boğaz geçişini tamamlayarak Karadeniz'e açıldı.

Savaş gemisinin geçişine güvenliğini sağlamak amacıyla Sahil Güvenlik Botları eşlik etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER