Rusya, göçmenler için "çekim merkezi" olma niteliğini kaybediyor

Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından 1990'lı yıllarda eski Sovyet ülkelerinden yoğun göç alan Rusya, istihdam yaratma konusunda yarattığı ivmeyi devam ettiremiyor. İstikrarlı ekonomik büyüme yaratmakta zorlanan Rusya, ülkeye gelen göçmenler için "cazibe merkezi" olma özelliğini kaybediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Rusya, göçmenler için "çekim merkezi" olma niteliğini kaybediyor

AA muhabirinin, Rusya Federal İstatistik Kurumu (Rosstat) verilerinden derlediği bilgilere göre, Rusya'ya gelen göçmen sayısı, Ocak-Ağustos 2020'de geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 58 azalarak 69 bine düştü.

Rusya Kamu Yönetimi ve Ulusal Ekonomi Akademisi'nin (RANHiGS) hazırladığı "Sosyoekonomik Kalkınma Eğilimleri ve Zorlukları" raporunda da 2014'ten bu yana Rusya'da çalışan göçmen sayısının azaldığı ortaya çıktı.

Rapora göre, 2014'ten itibaren Rusya'ya gelen uluslararası göçmen sayısı 565 bin ila 600 bin seviyesinde sabitlenirken, Rusya'dan ayrılan göçmen sayısı 2018'de 2014'e göre yüzde 43 artarak 441 bine çıktı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER