THY, uçuşlarda hangi ülkelerden test sonucu isteyeceğini açıkladı

Dün açıklanan yeni normalleşme adımlarıyla birlikte dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden olan Türk Hava Yolları, uçuşlarda hangi ülkelere seyahatte test sonucu istediğini açıkladı.

GASTE24 GASTE24
THY, uçuşlarda hangi ülkelerden test sonucu isteyeceğini açıkladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere dair Türk Hava Yolları'ndan (THY) yapılan açıklamaya göre, Brezilya ve Güney Afrika’ya olan uçuş yasakları sona erdi.

Ayrıca bazı ülkelerden seyahat edecek kişilerden, Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu isteneceği açıklandı.

Kademeli normalleşme başladı

Test sonucu istenilecek ülkeler, Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Birleşik Krallık, İran, Mısır ve Singapur olarak sıralandı.

THY'nin bugünden itibaren geçerli aldığı kararlar şu şekilde:

- Afganistan, Bangladeş, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka’dan gelen kişiler ile son 14 günde bu ülkelerde bulunduğu anlaşılan kişilerden Türkiye’ye varış saatinden en fazla 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu ibrazı talep edilecek ve bu kişiler valiliklerce belirlenecek yerlerde 14 gün süreyle karantinaya alınacaktır. Brezilya ve Güney Afrika’ya olan uçuş yasakları bu çerçevede sona ermiştir.

Kaynak:TRT

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER