İkinci kez bozulan Nurcan Arslan davasında mahkeme kararında direndi

İstanbul Küçükçekmece'de 2016 yılında barışma teklifini kabul etmeyen Nurcan Arslan'ı (39) ruhsatsız tabancasıyla 11 kurşunla öldüren Abdullah Melih Barış'a (36) "tasarlayarak öldürme" suçundan verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından ikinci kez bozuldu. Bozma kararından sonra yeniden görülen mahkemede heyet "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yenileyerek Yargıtay kararına direndi. Abdullah Melih Barış, savunmasında "Pişmanım. Cezaevinde geçirdiğim 6 senede eğitimimi tamamladım ve ıslah olmuş durumdayım. İyi bir vatandaş olmaya çalışıyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İkinci kez bozulan Nurcan Arslan davasında mahkeme kararında direndi

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Abdullah Melih Barış katıldı. Duruşmada Nurcan Arslan'ın ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Nurcan Arslan'ın ailesi, iyi hal indirimine itiraz etti. Dosyayı inceleyen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, cinayetin tasarlayarak işlenmediğini belirterek kararı bozdu. Yeniden yargılama kararı alan Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Abdullah Melih Barış'a "tasarlayarak öldürme" suçundan ikinci kez aynı cezayı verdi. Nurcan Arslan'ın ailesi bu karara da iyi hal indirimi nedeniyle itiraz etti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi mahkemenin kararını "cinayette tasarlama yok" diyerek ikinci kez bozdu. Bugün 2 kez Yargıtay bozmasından sonra görülen duruşmada karar çıktı.

Duruşmada savunma yapan sanık Abdullah Melih Barış, "Olay planlanmamıştır. Olayın gerçekleştiği yeri de ben değil maktul Nurcan ayarladı. Ben zaten onun tarifi üzerine olay yerine gitmiştim. Ben olay sebebiyle pişmanım cezaevinde geçirdiğim altı senede eğitimimi tamamladım ve ıslah olmuş durumdayım. İyi bir vatandaş olamaya çalışıyorum. Tahliyemi talep ederim" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER