Beni yakın, küllerimi de...

Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti. Okay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 'Asmalı Konak', 'İkinci Bahar', 'Muhteşem Yüzyıl' gibi çok izlenen dizilerin senaristi Okay 2004 yılında Ayşe Arman'a verdiği bir röportajda son yolculuğunda nasıl uğurlanmak istediğini şu sözlerle anlatmıştı; "Ben yakılmak istiyorum!"

HÜRRİYET HÜRRİYET
Beni yakın, küllerimi de...

İşte Ayşe Arman'ın 24 Ekim 2004 yılında Meral Okay ile yaptığı o röportaj:

Yakılmak istiyorum / Ayşe ARMAN - 2004

Geçen haftanın ilgi çekici tartışmalarından biri krematoryum ve ölümden sonra yanma hakkıydı. Peki bu ülkede bu hakkı savunan insanlar var mıydı? Neden insan böyle bir şey istesin ki? Toprağa gömülmekten mi ürküyorlardı? Budizm'e mi inanıyorlardı? Bu hakkı savunan birisini bulup bu soruları sormak istedim. Fazla uzağa bakmama gerek kalmadı, senarist ve yapımcı Meral Okay karşımdaydı. Her zamanki gibi cesur, samimi ve açıksözlüydü. Konu ne kadar tatsız olsa da, Meral Okay'la konuşmak her zamanki gibi tatlıydı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER