Barzani: PKK, Sincar'ı terk etmeli

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığından rahatsız olduklarını belirterek, "PKK, Sincar'ı terk etmeli" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Barzani: PKK, Sincar'ı terk etmeli

IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Barzani, başkent Washington'da Wilson Center adlı düşünce kuruluşunda düzenlenen "DEAŞ Sonrası Irak'ta Güvenlik ve Yönetişim" paneline konuşmacı olarak katıldı. Terör örgütü PKK'nın Sincar bölgesindeki varlığına değinen Barzani, PKK'nın oradaki varlığının durumu daha karmaşık hale getirdiğine işaret ederek, "PKK, Sincar'ı terk etmeli ve kendi bölgesine dönmelidir" ifadesini kullandı.

Sincar'ın geleceğiyle ilgili kararın tamamen Sincar halkı tarafından verilmesi gerektiğine dikkati çeken Barzani, bölgenin bağımsız bir eyalet olmasının daha uygun olacağına inandıklarını söyledi.

'MALİKİ YÖNETİMİ SOSYAL DÜZENİ BOZDU'

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER