‘İşten çıkarma yasaklansın’ talebi

HAK-İŞ’e bağlı Öz-İplik İş Sendikası Başkanı Rafi Ay, 1 Temmuz itibarıyla işten çıkarma yasağının kalkması sonrasında patronların sonbaharda yine pandemi artabilir öngörüsüyle işten çıkarmaları hızlandırdığına dikkat çekti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘İşten çıkarma yasaklansın’ talebi

Ay, daha fazla işsizlik olmaması, keyfi işten çıkarmaların durdurulması için sonbahar beklenmeksizin işten çıkarma yasağının yeniden getirilmesini istedi. 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle düzenlenen davette konuşan Ay, 2020 yılında istihdam edilen kişi sayısının 1 milyon 268 bin kişi azaldığına dikkat çekti ve şunları söyledi:

İŞÇİ ÜCRETLERİNİN PAYI AZALDI

“Ülkemiz salgın yılı olan 2020’de yüzde 1.8 büyümüştür. Bu büyük bir başarıdır. Ancak işçi ücretlerinin gayri safi katma değerden aldığı pay, 2019’a göre 1.8 puan azalarak yüzde 33 olmuştur. İşgücüne katılımdaki gerileme nedeniyle, işsizlik oranı 2020’de yüzde 13.2’ye düşmüştür.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER