ABD Suudilere ikmali kesti

ABD'nin Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'de operasyon düzenleyen askeri koalisyona yönelik sağladığı yakıt ikmali yardımını durdurduğu açıklandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD Suudilere ikmali kesti

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li iki yetkilinin ABD'nin koalisyona havada yakıt ikmali desteğini kesebileceğini açıklamasının ardından Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, ABD'nin söz konusu desteği Suudi Arabistan'ın 'talebi' üzerine durdurduğunu duyurdu. Reuters haber ajansı, Suudi Arabistan'ın hızlı bir açıklamayla söz konusu kararı kendi inisiyatifi olarak göstermeyi amaçladığını yazdı.

SALDIRI BAŞLADI

Koalisyon güçlerine bağlı Ortak Kuvvetler Komutanlığının açıklamasında, “koalisyon güçlerine bağlı ülkelerin, Yemen'de meşruiyete destek ve askeri yeteneklerini geliştirme çabalarından hareketle, son dönemde, uçaklarına yakıt ikmali alanındaki kabiliyetlerini artırdığı” belirtildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER