Çin’i dinleyip hata yaptılar

ABD’de COVID-19 can kayıpları yükselmeye devam ederken Başkan Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nü (DSÖ) suçladı. Trump, DSÖ’nün Çin güdümünde kalıp “Sınırları kapatın” uyarısı yapmayarak hatalı davrandığını öne sürdü. Trump, DSÖ’ye para yardımını kesmeyi gözden geçireceklerini de söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin’i dinleyip hata yaptılar

Koronavirüs vaka sayısı ve can kayıplarının hızla arttığı ABD’de Başkan Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) sert tepki gösterdi. Trump, “Çin yanlısı davranmakla” suçladığı DSÖ’ye verdikleri fonları askıya almayı düşündüklerini duyurdu. Gazetecilerin bu yöndeki sorularını tekrarlaması üzerine ise ton yumuşatarak, “Bunu kesin yapacağımızı söylemiyorum ama bunu yapmayı düşüneceğiz” şeklinde konuştu. DSÖ’nün salgında bazı çağrıları yapmakta geç kaldığını savunan Trump, virüs ile her cephede savaştıklarını söyledi.

Çin’i dinleyip hata yaptılar - Resim : 1

‘HÂLÂ ÇİN ODAKLI’

COVID-19 ile Mücadele Görev Gücü’nün Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında konuşan Trump şunları söyledi: “DSÖ, büyük oranda ABD tarafından finanse edilmesine rağmen her nedense hâlâ Çin odaklı. Bu duruma bir el atacağız. Önce Çin’e sınırlarımızı kapatmamamızı söylediler. İyi ki, Çin’e sınırların açık tutulması yönündeki tavsiyelerini kabul etmemişim. Neden bize böylesine hatalı bir öneride bulunurlar ki? Vuhan’da olanları görmeleri gerekirdi. Görmüş de olmalılar ama bunları bildirmediler. Gerçekten hatalı davrandılar.” Trump, salgının başında, “Virüse grip gibi davranın” açıklamalarının anımsatılması üzerine de, “Bu salgını grip ile karşılaştırdım, çünkü dünya tarihindeki en kötü pandemi 1918’deki İspanyol Gribi’ydi” ifadelerini kullandı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER