BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri İdlib'deki saldırıları kınadı:

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, İdlib'de varılan ateşkese rağmen Suriye'nin kuzeydoğusunda süren saldırıları kınadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri İdlib'deki saldırıları kınadı:

BM İnsan Hakları Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İdlib gerginliği azaltma bölgesine saldırıların derhal durdurulması, tüm sivillerin ve sivil altyapının korunması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Bachelet, ateşkese rağmen sivil can kayıplarına yol açan saldırıları kınadığını belirterek, "Ateşkes arayışı tabii ki teşvik edilecek ancak bu anlaşma, geçen yılki gibi yine sivilleri koruyamadı. Hem havadan hem de karadan gelen füze saldırılarında sivillerin öldürülmesi kaygı verici. Evde, iş yerinde, pazarlarda ve okullarda günlük aktivitelerini gerçekleştiren kadınlar, erkekler ve çocuklar anlamsız şiddete maruz kalıyorlar." ifadelerini kullandı.

"HAVA SALDIRILARI DEVAM EDİYOR"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER