Peru'da kadınlar farklı erkekler farklı günlerde dışarı çıkabilecek

Güney Amerika ülkesi Peru'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgının önüne geçilmesi amacıyla, kadınlar ve erkekler temel ihtiyaçları için farklı günlerde dışarı çıkma kararı alındı.

VATAN VATAN
Peru'da kadınlar farklı erkekler farklı günlerde dışarı  çıkabilecek

Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, düzenlediği basın toplantısında,  sokaktaki insan sayısının düşürülmesini hedeflediklerini, bunun için erkeklerin  pazartesi, çarşamba, cuma günleri, kadınların ise salı perşembe ve cumartesi  günleri sokağa çıkabilmelerini sağlayacak düzenleme getirdiklerini açıkladı. Pazar günü sokağa çıkmanın herkes için kısıtlandığını söyleyen  Vizcarra, 12 Nisan'a kadar sürecek uygulama kapsamında halkın yalnızca banka,  eczane ve gıda temini gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa  çıkabileceğini belirtti.   Vizcarra, alınan kararın kamu hizmetleri ve temel ihtiyaçların  giderilmesi için çalışan kimseleri etkilemediğini, bu kişilerin çalışmaya devam  edeceğini sözlerine ekledi.   Şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 55 kişinin hayatını kaybettiği  Peru'da, virüsün bulaştığı kişi sayısı 1414 olarak kaydedildi.   Nüfusu 33 milyona yaklaşan Peru'da, 16 Mart'ta ilan edilen acil durum  ve karantinanın 12 Nisan'a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER