Corona virüs tehlikesi sonrası dikkat çeken nargile uyarısı!

Özellikle gençler arasında yüksek kullanım oranıyla akciğer hastalıkları açısından risk oluşturan nargile kullanımı, corona virüs bulaştırma açısından da büyük risk taşıyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, vaka sayısının yaklaşık 270’e ulaştığı Katar’da, nargile kafelerin yasaklandığına işaret ederek ülkemizde de aynı önlem alınması gerektiğini söyledi. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
Corona virüs tehlikesi sonrası dikkat çeken nargile uyarısı!

Bu arada İstanbul'daki bazı nargile kafe işletmecileri de işlerinin azaldığını belirtirken, virüsün marpuç yoluyla geçme ihtimali olduğunu söylediler.

Antalya’da devam eden Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi’nde corona virüs salgını nedeniyle uluslararası oturumlar iptal edildi ve yurt dışından gelecek konuklar kongreye katılamadı. Kongrede konuşmacı olarak yer alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Demirören Haber Ajansı’na (DHA)  verdiği bilgide, tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs önlemlerine, nargile kafelerin yasaklanmasının eklenmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Erdöl, Sağlık Bakanlığı Bilim Corona virüs Kurulu’nda üniversite olarak bu konuyu gündeme getireceklerini ve talepte bulunacaklarını söyledi. Corona virüs vaka sayısının 270’e ulaştığı Katar’da önceki gün tüm nargile kafelerin yasaklandığını açıklayan Prof. Dr. Erdöl, “Nargile kafeler, bulaşıcı hastalık yönüyle, özellikle viral hastalıklar açısından çok ciddi bir bulaş kaynağı. Aynı marpucu kullansın, kullanmasın, nargile içiminin aynı makineden yapılmasının dahi viral hastalıkların bulaşmasında etkili. Bu nedenle Corona virüs Bilim Kurulumuzun bunu dikkate alarak nargile kafelerdeki bu durumu değerlendirip, belki Katar’da olduğu gibi kısıtlama söz konusu olmalıdır diye düşünüyorum” dedi.

KATAR KOMPLE YASAKLADI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER