Mısır basın heyetinden Keşmir'e altı günlük ziyaret

El-Ezher Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ibrahim Mohamed Ibrahim'in başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Azad Keşmir'de Cammu Keşmir Kurtuluş Cephesi'nin lideri Yasin Malik'in eşi ile görüştü

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Mısır basın heyetinden Keşmir'e altı günlük ziyaret

Entelektüellerden ve üniversite profesörlerinden oluşan beş üyeli bir Mısır heyeti, Pakistan'a bağlı Azad Cammu ve Keşmir'i ziyaret ettikleri ve Hürriyat liderliği ile görüştükleri altı günlük ziyaretlerini tamamlayarak Pakistan'dan ayrıldı.

El-Ezher Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ibrahim Mohamed Ibrahim'in başkanlığındaki heyet, doktora uzmanı Badria Mohamed Ahmed Abdelkager, Hanna Ahmed Bakr Mohamed Abdelrazek, Shahd Saad Mohomed Saad Wasel ve Hegazy Rabie Tawfik Ibrahim'den oluşuyordu.

Pakistan'da kaldıkları süre zarfında, Azad Cammu ve Keşmir Devlet Başkanı Sardar Masood Khan ve Başbakan Raja Farooq Haider ile bir araya geldiler. Taraflar Hürriyet Konferansı önderi ve hapsedilen Cammu Keşmir Kurtuluş Cephesi'nin lideri Yasin Malik'in eşi Mashal Malik ile bir araya geldiler.

Heyet, PTV Center, Quaid-e-Azam Üniversitesi’ndeki Pakistan Eğitim Merkezi, Ulusal Modern Diller Üniversitesi (NUML), COMSATS Üniversitesi ve Güney Asya Stratejik İstikrar Enstitüsü’nü ziyaret etti. Toplantılarda, Mısır ve Pakistan üniversiteleri arasındaki işbirliğinin ortak çıkarların yanı sıra ortak ilgi alanları da ele alındı.

Kaynak: dailytimes.com.pk

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER