Yaza yenilmeyelim, vakalar artmasın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün yayılma hızında azalma olmadığına dikkat çekerek “Sıcak yaz günlerindeyiz. Bu havada maske kullanmak geçen aylardaki gibi kolay değil, hepimiz zorluk yaşıyoruz. Lütfen sıcaklara yenilmeyelim. Eğer sıcaklara yenilirsek vaka sayılarının artışa geçeceğini unutmayalım” dedi. Bakan, basın toplantısında özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yaza yenilmeyelim, vakalar artmasın

“Koronavirüs salgının oldukça zor, pek çok bilinmezi beraberinde getirdiği bir dönemini aştığımız konusunda hak edilmiş, dayanağı sağlam bir iyimserlik içindeyiz. Kontrol dışı gelişmeleri ayrı tutarsak, önümüzdeki günlerin bu yaz günleri gibi aydınlık günler olacağı konusunda güçlü gerekçelerimiz var.

Bıkkınlığa düşmek, bu uzun soluklu mücadelede geriye düşmek, rehavete kapılmak riske açılmak anlamına gelir. Maske tüm Türkiye’de ortak sorumluluğumuz, mecburiyet olan illerde ise sorumluluk kat kat fazladır. Maske kullanmamak kişisel hukukun ihlalidir. Sokağa çıkma kısıtının salgının önlenmesi açısından önemi neyse, bugün aynı önemi maske ve mesafe uygulamalarının taşıdığını unutmamalıyız.

Sıcak yaz günlerindeyiz. Mevsim en rahat, en iç açıcı giysileri gerektirirken, bu havada maske kullanmak geçen aylardaki gibi kolay değil. Hepimiz zorluk yaşıyoruz. Lütfen sıcaklara yenilmeyelim. Eğer sıcaklara yenilirsek vaka sayılarının artışa geçeceğini, bunlardan bir kısmının yoğun bakıma düşeceğini unutmayalım.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER