O binayı tahliye ettiler

İngiliz eski istihbarat subayı James Le Mesurier’in terasından şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybettiği Karaköy’deki ofisi boşaltıldı. Suriye’de de faaliyet gösteren MayDay Rescue isimli STK’nın çalışanları binaya ayda 40 bin lira kira ödediklerini belirterek “Eşyalar şimdilik depoya götürülüyor. Yeni bir ofis arıyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
O binayı tahliye ettiler

TOPHANE, Ali Paşa Medresesi Sokak’taki üç katlı binanın giriş katında Suriye’de faaliyet gösteren Beyaz Baretliler’in, ikinci katta ise MayDay Rescue’nin ofisi vardı. Her iki oluşumun da kurucusu olan Le Mesurier ve eşi ise binanın çatı katında kalıyordu. Le Mesurier 11 Kasım 2019’da terastan şüpheli şekilde düşerek hayatını kaybedince bina mühürlendi. Polislerin detaylı incelemesinin ardından mühür 15 Ocak’ta söküldü. O gün binaya gelen 6 kişi, giriş kapısındaki 9 kilidi çilingire açtırdı. Binadan yeşil renkli büyük bir plastik bavulla çıkan 6 kişi, kapıları kilitledikten sonra ayrıldı. Bu olaydan 20 gün sonra, 6 Şubat günü İngiliz ajanın eşi Emma Winberg eve gelerek kişisel eşyalarını aldı. Winberg o gün bir bavulla evden ayrıldı. Aynı gün binaya gelen nakliye kamyonuna bazı eşyalar konularak götürüldü.

O binayı tahliye ettiler - Resim : 1

KİRASI 40 BİN LİRA

Binadaki ofis eşyaları önceki gün ve dün kamyonetlerle bir depoya taşındı. Le Mesurier’in ayda 40 bin TL kira ödediği binanın anahtarları da mülk sahibine teslim edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER