Altun: İstanbul’un değeri menkulleşerek korunabilir

Gayrimenkul portföy ve varlık yönetimi konusunda hizmetler sunan ve gayrimenkulün ticarileşmesi için çalışan GABORAS, sunduğu veri, analiz ve endekslerle gayrimenkul sektörünü yönlendirmeye devam ediyor. İstanbul’un arsa değerinin Türk Lirası üzerinden artsa da döviz bazında düştüğünü dile getiren GABORAS Genel Müdürü Kurtuluş Altun, “İstanbul’un arazi değeri gerilemiş görünüyor. Bu durum atak fırsatı oluşturmuş durumda. İstanbul’un değeri ancak sektörü menkulleştirerek korunabilir. Dahası sektörün borsası olursa tekrar kıskandıracak ataklar da yapabilir. Sektörde ihtiyaç duyulan arz talep dengesi için borsanın kurulması ve yeni enstrümanların kullanılması acil kullanıma alınmalıdır” diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Altun: İstanbul’un değeri menkulleşerek korunabilir

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul veri merkezi olan, analiz ve endeksleriyle gayrimenkul sektörünü yönlendiren GABORAS, gayrimenkul varlıklarını muhatapları için izlemeyi sürdürüyor. Bugün bir basın toplantısı yapan şirket bu verileri basın mensuplarıyla da paylaştı.

Basın toplantısında konuşan ve pandemi sürecini herkes gibi sektör ve piyasa verileri üzerinden izlediklerini söyleyen Gaboras Genel Müdürü Kurtuluş Altun, tüm Türkiye’deki gayrimenkullerin değer analizlerini yaparken İstanbul’un arazi değerinde önemli bir düşüş tespit ettiklerini aktardı . İstanbul’un arazi değerinin dolar karşısında eridiğini dile getiren Altun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2016 sonunda İstanbul'daki toplam 5,2 milyar metrekarelik arsa ve arazinin değeri 2 trilyon dolardı. Bu süre içinde Dolar, Türk Lirası karşısısında hızla yükseldi ve İstanbul bu dolarizasyon kaybını ancak yüzde 30’unu telafi edebildi. Piyasaların dip algısından itibaren ciddi bir yükseliş bekliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER