"Gıda güvenliği milli güvenlik"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gıda güvenliğini garanti altına almanın Türkiye için milli güvenlik meselesi haline geldiğini belirtip “Temel tarım ürünlerinde dışa bağımlılık en az savunma sanayiinde dışa bağımlılık kadar tehlikeli” dedi. Erdoğan, 3. Türkiye Tarım Orman Şûrası’nda özetle şunları söyledi:

HÜRRİYET HÜRRİYET
"Gıda güvenliği milli güvenlik"

ÇİFTÇİLERLE ALIŞILMIŞIN DIŞINDA BİR DAYANIŞMA

“Ziraat Bankası Genel Müdürümüzle etraflıca görüştüm. Bu görüşmeden sonra da Ziraat Bankamız çiftçilerimizle çok daha etraflıca, geniş kapsamlı ve kredide bugüne kadar alışılmışın dışında bir dayanışmayı sürdürecektir. Belki de sizlerle ortaklığa gidecek, bu tür adımları atacak. Çünkü istiyoruz ki biz artık dışarıdan kurban bayramlarında, şurada burada artık hayvan ithali yapmayalım. Anadolu ana olarak görevini yerine her alanda getirecek. Tabiat özellikle Batılı büyük şirketler eliyle tarihte belki hiç olmadığı kadar hoyratça kullanılıyor, adeta talan ediliyor. Verimli tarım alanlarının azaldığı, su kaynaklarının giderek kıtlaştığı, denizlerin kirlendiği, hava olaylarının öngörülemez hale geldiği ürkütücü dönemin içindeyiz. Bu dönemin alameti farikalarından biri de toprağın, suyun, tarım alanlarının stratejik öneminin artmasıdır.

TÜRKİYE İÇİN GÜVENLİK MESELESİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER