Alinur Aktaş Bursa’da 20 bin konutluk dönüşüme başladıklarını açıkladı: ‘Hormonlu büyümeyi yıkarak güzelleştireceğiz’

Bursa’da tarihi yapıların gün yüzüne çıkarılması ve riskli yapıların yenilenmesi için kentsel dönüşüm hamlesi başlatıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Alinur Aktaş Bursa’da 20 bin konutluk dönüşüme başladıklarını açıkladı: ‘Hormonlu büyümeyi yıkarak güzelleştireceğiz’

Geçtiğimiz ay Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katıldığı yıkımla başlayan dönüşüm çalışmalarının detaylarını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş anlattı. Ana hedeflerinin Bursa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yeniden açığa çıkarmak olduğunu belirten Alinur Aktaş, “Özellikle 1980’lerden sonra oluşan hormonlu büyümeyi yıkarak güzelleştireceğiz” dedi.

5 BİN 200 BİNA

Bursa halkı, sivil toplum kuruluşları, iş insanları, ekonomistler ve basından pek katılımcı ile görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Aktaş, “Bursa, çok yeşil bir şehir olmasına rağmen, hızlı büyüme karşısında gri bir şehir gibi algılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘şehirlerin strateji belgeleri hazırlanması’ konusundaki çağrısı kapsamında yol haritamızı hazırladık” dedi. Kentte toplam 70 bin riskli bağımsız birim olduğunu belirten Aktaş şunları söyledi: “5 bin 200 bina ve 20 bin konutun dönüşüm süreci başladı. 8 bölgede çalışmalarımız sürüyor. Bu dönüşüm çalışmasının 2024’e kadar tamamlanmasını planlıyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER