Çirmen Savaşı nedir? Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

26 Eylül 1371’de yapılan Çimen Savaşı, Osmanlı Devleti ile Sırplar arasında yapılmış ve Osmanlı Devleti’nin galibiyeti ile sonuçlanmıştır. En dengesiz kuvvetlerin çarpıştığı savaşta 800 Osmanlı askerine karşı 20.000 Sırp askeri yer almıştır. Meriç Irmağı kıyılarında yapılan savaş sonrası Avrupa’nın kapıları Osmanlı Devleti’ne açılmıştır. İşte Çirmen Savaşı tarihi, özeti, önemi, neden ve sonuçları hakkında tüm merak edilenler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çirmen Savaşı nedir? Kimler arasında nerede yapıldı ve sonuçları

Çirmen Savaşı, Osmanlı Devleti ile Sırplar arasında gerçekleşmiş olan bir savaştır.

Çirmen Savaşı Tarihi

6 Eylül 1371'de yapılan Çirmen Savaşı, Osmanlı'nın Avrupa’ya açılmasında önemli bir yere sahiptir. Savaştan sadece 6 yıl önce Osmanlılar ile Sırplar arasında Sırpsındığı Savaşı yapılmıştı. Osmanlı Devleti, kendinden daha fazla sayıda askere sahip olan Sırp ordusunu yenmiş, Sırp ve Bulgar kralı Osmanlı Devleti’ni tanıyarak savaş sonrası vergi vermeye başlamıştır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER