Hamilelikte aşırı kafein tüketimi neden zararlı?

Hamilelikte tüketilen aşırı kafeinin anne karnındaki bebeği etkilediği gibi çocuğun dünyaya geldikten sonraki yaşamında da olumsuz etkilere yol açabileceğini belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Latif Celal Küpelioğlu, “Sürekli kafein tüketimine maruz kalan bir gebenin bebeği dünyaya geldikten sonra hayatının orta dönemlerine kadar obezite problemi yaşayabilir” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hamilelikte aşırı kafein tüketimi neden zararlı?

Gebelik dönemi ve sonrası beslenme hem anne adayı hem de dünyaya gelecek bebeği için hayati önem taşıyor. Anne adayının hamilelik döneminde tükettiği kafein oranına da dikkat etmesi gerektiğini hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Latif Celal Küpelioğlu önemli uyarılarda bulundu.

Bebekte gelişme geriliği görülüyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER