Murat Murathanoğlu:Kızanları, kırılanları anlıyorum ama ben de bunları yaşadım

Amerika’nın en iyi okullarından Illinois Üniversitesi’nde inşaat mühendisliği okuduktan sonra Türkiye’ye geldi ve kariyeri bambaşka bir yöne aktı. Yaklaşık 30 yıldır basketbol yayıncılığının en önemli isimlerinden biri olan Murat Murathanoğlu’yla hayatını anlattığı ‘Salondaki En Kötü Koltuk’ vesilesiyle buluştuk.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Murat Murathanoğlu:Kızanları, kırılanları anlıyorum ama ben de bunları yaşadım

Anı kitaplarının ardından kitapta adı geçmeyen kişilerden sitem gelir. Sizde böyle bir şey oldu mu?

- Arayanlar oldu ama hakikaten kimseyi unutmamaya çalıştım. 32 senenin 25’i profesyonel, 7 senesini hobi olarak çalıştım. Benim için demirbaşlar var, onları unutamam: Çetin Çeki, Faruk Bayhan, Erol Aksoy, Arman Talay... Unuttuklarım oldu, hatırlattılar zaten. Sitem de oldu biraz. 5-6 sene çalıştıklarımdan unuttuklarım pek yok. Yaptığım bütün programların adını bile hatırlamıyorum. Ama televizyonculuk açısından saydığım isimler ve Allah rahmet eylesin İsmet Badem, bence Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi yönetmeni Musa Çözen ve Teoman Kozan... Beraber bu kadar program yaptık, insanlar hâlâ, “‘Cine5’te Asist vardı, NTV’de NBA Stüdyo vardı” diyor. En çok hatırlananlar o ikisi.

Camianın içinde

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER