Otomobil üretimi arttı ticari düştü

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD), Ocak-Şubat dönemi verilerine göre, toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 4 artarak 237 bin 665 adet oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Otomobil üretimi arttı ticari düştü

Otomobil üretimi ise yüzde 8 artarak 162 bin 985 adet seviyesinde gerçekleşti. Son 10 yıllık ortalamalara göre 2020 yılı Ocak-Şubat döneminde toplam pazar yüzde 3 düşüş gösterdi.

İHRACATTA ADET DÜŞTÜ, GELİR ARTTI

Ticarideki düşüş üretimde olduğu gibi ihracat adetlerinde de etkili oldu. Toplam ihracat bir önceki yılın ilk iki aylık dönemine göre adet bazında yüzde 4 azalarak 192 bin 577 adet olarak gerçekleşti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, toplam otomotiv sanayi ihracatı, ocak-şubat döneminde yüzde 16.7’lik pay ile ihracat sıralamasında ilk sıradaki yerini korudu. Türkiye’nin ocak-şubat döneminde toplam otomotiv ihracatı dolar bazında yüzde 2 artarken, euro bazında yüzde 5 arttı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER