Ofislerde yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı Ofisleri'nde yeni dönem başlıyor. Bünyelerinde yeni daire başkanlıkları oluşturulan ofisler, yurtiçinde ve yurtdışında çalışma bürosu açabilecek. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı, Kamuda Dijital Dönüşüm Lideri olarak belirlenirken, siber güvenlik, büyük veri ve yapay zeka alanlarında yeni birimler kurulacak. İnsan Kaynakları Ofisi’nde ise Yetenek Kazanımı Dairesi kurulacak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ofislerde yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan kararnameyle Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı, Kamuda Dijital Dönüş Ofisi olarak belirlendi. Ofis bünyesinde 7 daire başkanlığı kuruldu. Ofis bünyesinde kurulan Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı, kamu kurumları ve kritik altyapılara yönelik siber güvenlik stratejileri geliştirecek. Ulusal siber güvenlik ve bilgi güvenliğini destekleyici projeler geliştirecek olan daire başkanlığı, yerli ve milli siber güvenlik ürünlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.

Büyük Veri ve Yapay Zeka Uygulamaları Daire Başkanlığı ise Türkiye’nin veri depolama, işleme ve iletimi faaliyetleri için bölgesel bir merkez olarak konumlandırılmasına yönelik politika ve stratejiler oluşturacak. Bu birim ayrıca, öncelikli proje alanlarında yapay zeka uygulamalarına öncülük edecek.

FİNANS MERKEZİ FİNANS OFİSİ’NDE

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER