Hindular, Müslümanı olmayan köyün camisinden günde beş kez ezan okutuyor

Müslüman olmayan Bihar köyünde Hindular, 200 yıllık camide namaz veriyor

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Hindular, Müslümanı olmayan köyün camisinden günde beş kez ezan okutuyor

Maadhi'nin büyük bir Müslüman nüfusu vardı, ancak insanlar yavaş yavaş göç etti. Artan dinsel fanatizm ve ülkedeki günlük toplumsal alevlenme olaylarının ortasında, Bihar'ın Nalanda bölgesindeki bir köy var. Maadhi köyü.

Maadhi köyünde şu an hiç müslüman yok, ancak 200 yıllık cami üzerinde Hindular tarafından günde beş kez ezan okunuyor. Hindular ayrıca caminin bakımını da üstlenmiş durumda.

Köyün sakini olan Hans Kumar, “Biz (Hindular) 'Ezan'ı tanımıyoruz, ancak müslümanların namaz öncesi okuduklarını bildiğimizden için her gün bir ses kaydıyla ezan seslendiriyoruz” dedi.

Köylülere göre, Maadhi'nin büyük bir Müslüman nüfusu vardı, ancak insanlar yavaş yavaş göç ettiler. Camiye bakan Sais Gautam, "Camiye bakacak kimse yoktu, bu yüzden Hindular öne çıkmak zorunda kaldılar."

Gautam, caminin ne zaman ve kim tarafından yapıldığını kimsenin bilmediğini, ancak Hinduların camiyi hayırlı bir şeyden önce ziyaret ettiğini söyledi.

Köyün rahibi Janki Pandit, "Her sabah ve akşam cami temizleniyor ve dualar yapılıyor. İnsanlar da bir sorun yaşadıklarında burada dua ediyorlar" dedi.

Kaynak: ummid.com

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER